Her samler vi litt erfaring som det kan være lurt å ha lest gjennom... 

Løyper

De fleste etappene har start i Bolzano men det vil alltid være en etappe der vi kjører bil eller bus til startområdet. i 2014 vil dette være etappen til Stelvio. Deltakerne kan bestille busstransport fra arrangøren eller velge å kjøre egen bil.

Vær

Utgangspunktet er 30 varmegrader men vær forberedt på regnvær og kaldt vær på fjelltoppene

Ryggsekk

Ta med liten ryggsekk som leveres til bagasjebilen. I denne bør du ha klesskifte da man blir søkk våt av svette. Ryggsekken får man tilgang bare ved mål av bakketempoen - ingen av de andre stoppene. Ønsker dere tilgang til klær underveis foruten lunsjstoppen må dere ha dette på baklomma.

Grunnutrustning når du sykler

Kort skjorte og kort bukse er grunnutrustningen. Men ha alltid løse arme og vest på baklommen. Alternativ kan være en lett regnjakke

Sykkelvedlikehold

Sørg for å ha "ferskvare" på sykkelen. Dvs dekk, slanger, wire og kjede

Gear utveksling

Minimum utveksling bør kompakt fremme (50/34) og 11-28 bak.

Verktøy

Vi sørger for fotpumpe og verktøy på hotellet

Låsing av sykkel

Tyveri er et problem. Syklene blir forsvarlig låst i sykkelgarasje samt at innkjørsel tilhotellet blir stengt om natten. Vi bor forøvrig litt til side for alfarvei

Sykkelbutikker

Vi anbefaler Camin (ved startområdet), Servit (Kaltern), Flaerer (må ha bil) og Sportel (sentrum)

Hotellene

GrunerBaum og Zur Pfleg ligger ca 300 meter fra hverandre. Gruner Baum er hovedhotellet. Zur Pfleg har familierom med mulighet for matlaging. Gruner Baum har ikke fasiliteter for matlaging - alt må kjøpes på hotellet til en grei pris.

Testtur, treningstur på lørdagen

På lørdagen pleier vi å ta en rolig testur på ca 2 timer. Turen går Kalternsjøen og langs Weinstrasse. Besøk i sykkelbutikken Salvit er "obligatorisk" og det er forsåvidt også en lunsjstopp på en av de lokale restaurantene. Med andre en behagelig tur i flotte omgivelser. Løypetrasee

Tidtagerbrikke

Tidtagerbrikken må returneres til arrangøren etter fullført ritt på lørdagen. Dere får ta refundert depositum på Euro 7.

Lunsj

Husk å ta med lunsjbillett til hver enkelt rittdag. Denne leveres til arrangøren

Startpakke inkl presang fra arrangøren og startnr

Normalt får vi utlevert enten en Giro delle Dolomiti skjorte, bukse, vest eller ryggsekk. I løpet av lørdagen henter vi startpakken. Utlevering av startpakken vil være på GrunerBaum ca kl 18:30

Velotel sykkelskjorte og Nordsjøritt sykkelcaps

Reglene for å delta på lagkonkurransen på Giro delle Dolomiti er at vi er meldt på som lag. Vårt lag bærer navnet Squadra Norvegia. 

Fotografering

Vi prøver å få til et felles lagbilde utenfor Gruner Baum ved en passende anledning. Det vil også være fotografer ute i løypa som tar bilder som man kan kjøpe på siste rittdag (enten i papirform eller digitalform)

Mat og drikke

Både Zur Pfleg og Gruner Baum serverer frokost tilpasset starttidspunktet til rittet - normalt fra kl 06:00. Det vil være mulig å fylle på gratis energidrikke ved startområdet. På drikkestoppene serveres det vann, Cola, energidrikke og te samt kjeks, kaker, rosiner, ost, etc. I etterkant av bakketempoene servers det varm lunsj - frukt, forrett (pasta) og middag. Mao nok mat og drikke - det er ikke nødvendig å ha annet med seg ut i løypa enn fulle drikkeflasker. Skulle nøden være der så er det mulig å stanse på en av de mange kafeene for en liten matbit.

Gruner Baum serverer middag ca kl 19:00 - det vil være oppslag på konkret tidspunkt. Tidspunkt for middag er tilpasset når vi kommer i mål.

  • Zur Pfleg - frokost er inkl i prisen
  • Gruner Baum - frokost og middag er inkl i prisen

Vask av klær

Det er dessverre ikke vaskemuligheter utover håndvask på baderommene på hotellet, Vaskemiddel kan kjøpes på kolonialbutikken like ved hotellet.