• PremieutdelingLag.jpg
 • Gruppebilde2002.jpg
 • gruppebilde2007.jpg
 • Gruppebilde2003.jpg
 • 2009x.jpg
 • 2006.jpg
 • gruppebilde2005.jpg
 • 2012.jpg
 • squadra2014-2.jpg
 • 2008x.jpg
 • Gruppebilde2004.jpg
 • dolomit99.JPG
 • 2009.jpg
 • 2005x.jpg
 • 2008.jpg
 • squadra2014.jpg
 • 2006x.jpg

Bolzano

bolzano

Bolzano er hovedstaden i provinsen Syd-Tyrol. Dette er en meget koselig italiensk småby. Restauranter, fortauskaffeer, shopping og flott utendørs svømmebasseing er noe av det man kan oppleve i Bolzano. Ett besøk til museumet som Ismannen Ötzi, levningene etter et 5300 år gammet menneske som ble funnet i Alpene i 1991, ligger i er noe man bør få med seg.

Zur Pfleg

zurpfleg

Zur Pfleg er nabohotellet til Gruner Baum og er et hotell vi har benyttet når hovedhotellet Gruner Baum er fullt opp. I de senere år har vi hatt familier med oss og da har det vist seg at dette hotellet med sine leiligheter og dermed mulighet for matlagging har vært mer passende. For de som ønsker det kan vi legge til rette for middagsservering på Gruner Baum

Gruner Baum

grunerbaum2

I løpet av de 10 årene vi har deltatt Giro delle Dolomiti har vi stadig kommet tilbake til dette hotell. Vi har prøvd mer sentumsnære hotell men de har da ikke kunne tilby oss alle fasilitetene vi syklister trenger. Dette innbærer blant annet låst sykkeloppbevaring, vaskeområde, svømmebasseng og ikke minst en koselig restaurant. Hotell- personellet kjenner godt til syklistene sine behov.

Har du lyst til å være med på en sykkelopplevelse utenom det vanlige? Giro delle Dolomiti går over 6 dager (3 dager, en hviledag, så 3 dager). Alle etappene har start og mål i Bolzano i Syd-Tyrol. Rittet har vært arrangert i over 30 sesonger. Rittet avvikles normalt i løpet av første uken i august. Laget vårt, som heter Squadra Norvegia, består i praksis av folk fra hele landet, er en hyggelig og sosial gjeng. Syd-Tyrol er et spesielt naturskjønt område med mange småbyer, vinmarker og masse annet som gjør oppholdet spennende.

Om etappene
Hver etappe starter tidlig om morgenen i rolig fart fram til dagens "bakketempo". Tempoetappen går opp en stigning, gjerne på 600 hm eller mer. Tiden opp bakken tas (dette skjer elektronisk, via en brikke man leier). Hver enkelt kjører i det tempo man selv ønsker. Etter tempoetappen er det så rolig kjøring tilbake til start. Etappene går til bakker du kjenner fra Giro d'Italia eller andre ritt, og felles for alle er at naturen er helt fantastisk. I de to årene jeg har vært med, har vi syklet klassikere som Timmelsjoch, Stelvio, Sella-runden, osv. Fra Bolzano og området rundt er det flere enn 30 skikkelige bakker (vi har ingen tilsvarende i Tromsø-området). Mange tar turene - og bakkene - som trening og opplevelse, andre konkurrerer (med seg selv eller andre) på tid. Squadra Norvegia har de siste årene deltatt i en lagkonkurranse der poenget er å samle flest mulig kilometer for laget. Dette betyr naturlig nok at jo flere som er på laget, desto flere kilometer kan laget samle. Uansett, hver enkelt deltager kjører som hun eller hans selv vil, og det er fullt mulig å droppe en eller flere etapper i løpet av uken.

Hva kreves?
Du må selvsagt ha et godt treningsgrunnlag for å ha glede av å delta. Grunnlaget har sammenheng med ambisjonene: Noen av deltagerne er konkurranseinnstilt og befinner seg helt klart på meget høyt nivå (de kan kjøre en stigning på godt over 900 hm på vel 30 minutter); andre tar etappene som trening eller opplevelse og kjører helt rolig og bruker en time eller halvannen på samme stigning. Men vær klar over at bare lengden på dagsetappen kan være en utfordring. De lengste dagsetappene er på 15-16 mil, en av disse (Sella-runden) har en samlet stigning denne dagen på 3500 hm.

Praktisk
Vi har reservert hotell i kort sykkelavstand fra startområdet i Bolzano. Hotellet holder grei standard, og inkluderer frokost og middag. Lunch og andre spisepauser under etappene ordnes av arrangøren. Samlede utgifter (fly, buss, hotell, påmeldingsavgift) vil vel i praksis beløpe seg til ca. 10.000 per person. Alle har med egen sykkel.

Samarbeidspartnere

freemotion

gd

fm

Presidente - Sandnes

arild

Kontakt -> Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vice Presidente - Singapore

endre

Kontakt -> Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vice Presidente - Sandefjord

jan

Kontakt -> Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vice Presidente - Tromsø

frode2

Kontakt -> Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.